VERMIJD DE WACHTRIJEN IN SPANJE

Niemand houdt ervan om onnodige tijd in wachtrijen te spenderen, zeker niet tijdens een vakantie. De populariteit van Spanje als vakantieland heeft ervoor gezorgd dat de wachtrijen bij kassa’s van populaire bezienswaardigheden en attracties alsmaar langer worden. De enige manier om deze te ontlopen is door vooraf je entreekaarten te kopen. Je mag dan niet alleen de rijen passeren, je bent in ieder geval ook zeker dat je die dag naar binnen kunt. Het gebeurt steeds vaker dat je op sommige plekken zonder vooraf te reserveren amper of gewoon helemaal niet meer binnenkomt. Zo mogen er in het Alhambra slechts een beperkt aantal bezoekers per dag binnen en hanteert het door Antoni Gaudi ontworpen stadspark Park Güell tijdsloten voor het populaire deel waarvoor je entreekaart nodig hebt.

Om teleurstelling te voorkomen is het vooraf reserveren van je entreetickets eigenlijk een must. Hiermee voorkom je dat je soms wel uren in een rij staat te wachten die in een slakkentempo korter wordt. En zeker op vakantie heb je toch wel wat beter te doen dan je tijd in een rij met mensen door te brengen?

Op deze pagina hebben we een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in Spanje op een rijtje gezet waarvoor het vooraf kopen van kaartjes een must of een aanrader is.

Vermijd de wachtrijen in Madrid

Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden in Madrid is vooraf reserveren een ‘must’, omdat je anders geconfronteerd kunt worden met lange wachtrijen en mogelijk zelfs de teleurstelling dat je die dag helemaal niet meer naar binnen kunt.

Voor velen is een bezoek aan het stadion van Real Madrid het hoogtepunt van een stedentrip aan Madrid. Die populariteit zorgt vaak voor wachtrijen bij de kassa’s van het Santiago Bernabéu stadion voor de tour waarbij je het stadion inclusief museum en kleedkamers te zien krijgt. Als je je ticket al op zak hebt vermijd je niet alleen de wachtrijen bij de kassa’s, je kunt ook direct naar binnen bij Toren B van het stadion. Uit eigen ervaring weten we dat als je er dan iets voor tienen bent je als eerste aan de tour kunt beginnen waardoor je nog veel foto’s kunt maken zonder dat er andere toeristen op staan.

Koop je Real Madrid Stadion Tour tickets alvast via internet

Het Museo del Prado is één van de toonaangevende kunstmusea in Europa. De unieke collectie met kunstwerken uit alle uithoeken van de wereld, waaronder een enorme verzameling aan schilderijen, zorgt voor een enorme populariteit van dit museum. Wachtrijen voor de kassa zijn daarom vrijwel gegarandeerd. Het is daarom absoluut aan te raden om vooraf je skip-the-line tickets te kopen zodat je zo naar binnen kunt.

Koop hier je tickets voor het Prado museum en vermijd de wachtrijen

Het is geen vraag of er een wachtrij staat om het Koninklijk Paleis van Madrid te bezoeken, maar hoe lang dat de rij is. Het ene moment ben je binnen vijf minuten binnen, maar de andere keer kan het gemakkelijk langer dan een half uur duren. Niet fijn als het regent, maar helemaal niet als de zon schijnt en het dertig graden of warmer is. Je staat in een onbeschutte rij voor de entree. Als je je toegangskaartje(s) alvast via internet aangeschaft hebt, dan kun je links de rij passeren en zo naar binnen. Tickets voor het Palacio Real kun je via de officiële website van Patrimonio Nacional aanschaffen. Je moet hierbij wel een datum en tijdstip kiezen waarop je naar binnen kunt.

Koop je entreetickets voor het Palacio Real in Madrid
Vermijd de wachtrijen in Madrid

Vermijd de wachtrijen in Granada

Als je weet dat het Alhambra één van de absolute topattracties van Andalusië is en dat er maar een beperkt aantal mensen per dag naar binnen mag, dan begrijp je wel dat het vooraf reserveren van kaarten voor het Alhambra in Granada eigenlijk een must is als je deze indrukwekkende fortificatie wilt bezoeken. Bij een skip-the-line entreeticket voor het Alhambra is ook het bezoek aan de Nasridische Paleizen, het Alcazaba en het Generalife inbegrepen.

Reserveer hier je kaartjes voor het Alhambra in Granada

Vermijd de wachtrijen in Cordoba

De absolute publiekstrekker in de Andalusische stad Cordoba is de Mezquita. De Moorse architectuur in combinatie met later toegevoegde Rooms-katholieke elementen maken van deze kathedraal in een oude moskee een zeer bijzondere plek die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoekers staan daarom vaak in de rij om de Mezquita te bezoeken. Heb je geen zin in een wachtrij en wil je een combinatie van skip-the-line tickets met een goede Engelstalige rondleiding, reserveer dan via internet alvast je rondleiding door de Mezquita met directe entree tot dit wonderbaarlijke bouwwerk.

Reserveer hier je bezoek aan de Mezquita in Córdoba

Vermijd de wachtrijen in Malaga

Het in Málaga gevestigde Picasso Museum werd gebouwd vanwege Pablo Picasso’s wens om zijn werk te kunnen presenteren in de stad waar hij geboren werd. Het zal dan ook niemand verbazen dat dit museum een prachtige collectie met kunstwerken van Picasso bezit. De populariteit van het museum is dan ook enorm, wat helaas zorgt voor lange wachtrijen bij de kassa’s. Vooraf reserveren is daarom een absolute aanrader als je het Picasso Museum wilt bezoeken.

Reserveer hier je kaartjes voor het Picasso Museum in Málaga

Vermijd de wachtrijen in Sevilla

Het koninklijk paleis van Sevilla is dé grote bezienswaardigheid van de stad. Niet voor niets dat de publieke belangstelling enorm is waardoor er al snel lange wachtrijen bij de kassa’s ontstaan. Het is absoluut aan te raden om vooraf je tickets voor het Alcázar te kopen. Bij Ticketbar kun je via internet je kaartjes kopen en vervolgens naar binnen gaan op het gekozen tijdstip.

Reserveer hier je kaartjes voor het Real Alcázar in Sevilla

Vermijd de wachtrijen

Vermijd de wachtrijen in Valencia

Als grootste sea life center van Europa mag het L’ Oceanogràfic rekenen op een grote belangstelling. Dat zorgt vaak voor wachtrijen bij de kassa. Het vooraf kopen van je tickets zorgt ervoor dat jij zo naar binnen kunt.
Reserveer je skip-the-line entreetickets voor L’ Oceanogràfic

Vermijd de wachtrijen in Barcelona

Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden in Barcelona is vooraf reserveren eigenlijk een ‘must’, omdat je anders geconfronteerd kunt worden met lange wachtrijen en mogelijk zelfs de teleurstelling dat je die dag helemaal niet meer naar binnen kunt. Uit eigen ervaring weten we dat als je ’s middags om 14 uur aan de kassa staat bij Park Güell, de kans groot is dat je pas na 19 uur ’s avonds het deel binnen kunt waar je een entreeticket voor nodig hebt. Bij Sagrada Familia kunnen de wachtrijen zo lang worden dat je uren in de rij staat en ook bij de Casa Milá en Casa Batlló kunnen redelijk lange wachtrijen staan.

Voor deze attracties, musea en bezienswaardigheden kun je via internet kaarten kopen en is het eigenlijk een ‘must’:

Sagrada Familia (reserveer hier online)
Casa Batllo (reserveer hier online)
Rondleiding stadion FC Barcelona (reserveer hier online)
Casa Mila (reserveer hier online)
Park Güell (reserveer hier online)

Daarnaast zijn er een aantal attracties en bezienswaardigheden waarbij het vooraf reserveren is om eventuele wachtrijen bij de kassa te voorkomen. Hierbij is het minder hard nodig dan bij bovenstaande attracties, musea en bezienswaardigheden, maar wel aan te raden.

Voor deze attracties, musea en bezienswaardigheden kun je via internet kaarten kopen en is dit aan te raden:

Picasso Museum (reserveer hier online)
Joan Miro Museum (reserveer hier online)
Het Aquarium van Barcelona (reserveer hier online)
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (reserveer hier online)
De kabelbaan van Montjuïc (reserveer hier online)

Vermijd de wachtrijen in Barcelona