Spanje top 10 - tien dingen in Spanje die je moet zien of doen

Spanje top 10 / steden in Spanje

 home vakantietips voor Spanjelinks cookiebeleidcontact 

AndalusiŽ

stranden

Barcelona

Baskenland

Madrid

Canarische Eilanden

bezienswaardigheden

Ibiza

eten & drinken

steden

 
TIP: vermijd de wachtrijen
 
TIP: budgettips
 
TIP: winterzon in Spanje
 
meer Spanje vakantietips

SPANJE TIP 10: STEDEN

Spanje telt tientallen steden die het bezoeken waard zijn. Sommige zijn zeer bekend en behoren tot de meest populaire stedentripbestemmingen ter wereld. Denk hierbij aan Barcelona, Madrid en Valencia. Ook Sevilla en Malaga doen het goed als reisdoel voor een citybreak. In hun kielzog merk je dat ook de Andalusische steden Granada en Cordoba in populariteit toenemen. We hebben een aantal steden al beschreven op de pagina's over Barcelona, Madrid, AndalusiŽ en Baskenland. Op deze pagina lees je beknopte informatie over een aantal andere bekende en wat minder bekende Spaanse steden die absoluut ook het bezoeken waard zijn. Je kunt er speciaal naartoe reizen, maar je kunt deze plaatsen natuurlijk als dagtrip bezoeken tijdens je vakantie in Spanje.

Alicante
Een stad die niet zo snel in het vizier komt als stedentripbestemming is Alicante. Een beetje vreemd als je weet dat de internationale luchthaven van Alicante samen met de vliegvelden van Barcelona en Malaga tot de top-3 luchthavens op het vasteland van Spanje behoort waar Nederlandse toeristen naartoe vliegen. Die doen dat echter vooral om de plaatsen in de directe regio te bezoeken. Alicante ligt immers vrij centraal aan de Costa Blanca en is de belangrijkste toegangsluchthaven tot deze populaire vakantieregio. In de allerdrukste weken vliegen er tientallen vliegtuigen in een week tussen Nederland en Alicante.

Gelukkig beginnen steeds meer mensen in te zien dat Alicante zelf ook een leuke vakantiebestemming is. Wij, de schrijvers van Spanje Top 10, merken dit bijvoorbeeld aan de belangstelling voor onze websites en webpagina's over Alicante. Men is duidelijk geÔnteresseerd in deze stad. Terecht, want deze middelgrote stad heeft vrijwel alles te bieden wat je zoekt tijdens een vakantie. Je kunt er lekker eten, er zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en er zijn ook prima mogelijkheden om te winkelen. Een aangenaam pluspunt is het strand van Alicante waar het gedurende een groot deel van het jaar prima vertoeven is.

Als je Alicante bezoekt dan zijn er een paar tips die we je graag mee willen geven. Bezoek bijvoorbeeld in ieder geval het Castillo de Santa BŠrbara. Het middeleeuwse kasteel op zichzelf is al de moeite waard. Omdat het kasteel op de top van de 166 meter hoge berg Benacantil gesitueerd is heb je van hieraf ook een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Alicante. Een plek waar je als bezoeker al snel terecht komt is de Paseo de la Explanada. Deze zeshonderd meter lange autovrije wandelboulevard is het hart van de stad. Vooral in de zomerse avonduren is het hier zeer sfeervol. Een persoonlijke favoriet van ons is barrio Santa Creu. Deze volkswijk ligt aan de voet van de berg Benacantil en laat het authentieke Alicante zien.

Valencia

Segovia

Zaragoza

Toledo

Gerona

Ronda

Palma de Mallorca

Meer over steden in Spanje
steden in Spanje
steden in Spanje

 

Spanje bezienswaardigheden Spanje voor beginners Spanje fotoreportages steden in Spanje mooiste dorpjes in Spanje