ONTDEK BARCELONA OP DE FIETS

Een stad als Barcelona loont zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam, de stad is te groot om te voet te doen en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Barcelona op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Barcelona met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

In Barcelona kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld. Ze zijn zelf gevestigd in Barcelona, dus het zal je niet verbazen dat ze vooral in deze geweldige stad een heel leuk en gevarieerd aanbod aan fietstochten hebben.

Dit zijn een aantal van hun populairste fietstochten:

• De highlights van Barcelona. Dit is de populairste fietstocht in Barcelona waarbij je in drie uur tijd onder begeleiding van een Nederlandstalige gids de hoogtepunten van de stad bezoekt zoals Sagrada Familia, de Ramblas en de Gotische wijk.
• Barcelona tapas & highlights tour. Tijdens deze tour langs de highlights van Barcelona ga je ook authentieke tapas proeven bij de meest populaire tapasrestaurants van de stad.
• Barcelona Camp Nou fietstour. Onder begeleiding van een Nederlandse of Engelse gids (je kunt bij de boeking zelf kiezen) bezoek je het legendarische FC Barcelona stadion Camp Nou op de fiets. De entree tot het Camp Nou Experience (de rondleiding door het stadion) zit inbegrepen bij de tocht.
• Barcelona met kinderen. Dit is een speciale fietstocht voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Deze kindvriendelijke fietstocht gaat in een relaxter tempo, waardoor het voor kinderen ook prima te doen is. Voor de kids zijn er kinderfietsen beschikbaar en je kunt deze tocht met Nederlandse gids boeken. De route gaat langs verschillende hoogtepunten van Barcelona waaronder Plaza Real, Port Vell, het strand en het Park de la Ciutadella.

Ontdek Barcelona op de fiets

Vooraf reserveren is een must. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan (die kans is niet zo groot in Barcelona) dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag.

Bekijk alle fietstochten met gids in Barcelona